“Не повинні бути мішенню”: координатор ООН закликав захистити гуманітарні місії від обстрілів

В. о. гуманітарного координатора ООН в Україні Метью Голлінгворт закликав докладати постійних зусиль для захисту від обстрілів цивільної інфраструктури, зокрема закладів та місій гуманітарної допомоги, які почастішали.

У своїй заяві з цього приводу він навів кілька фактів пошкодження внаслідок обстрілів гуманітарних закладів в Україні, зокрема складу громадської організації “Проліска” у місті Часів Яр на Донеччині.

“Приміщення використовувалось як хаб, де сама організація та інші партнери, зокрема агенції ООН, розміщували допомогу, щоб доставити її людям, які потерпають від інтенсивних бойових дій у Бахмуті, Авдіївці та інших прифронтових громадах. Це також центр, де цивільне населення Часового Яру отримувало гуманітарну допомогу”, – зазначається в повідомленні.

На щастя, ніхто не постраждав. Але, як наголошується в заяві, це вже третій випадок лише за останні два дні, коли постраждали приміщення, які використовують для розподілу гуманітарної допомоги. За день до того зазнав удару склад української неурядової організації “Тарілка” в Херсоні, де постраждав гуманітарний працівник.

“Внаслідок цього інциденту постраждали логістичні можливості НУО “Тарілка” та інших організацій, що надають підтримку у прифронтових громадах Херсонської області. Того ж дня обстріл пошкодив приміщення, яке використовувалось різноманітними групами надання допомоги у місті Костянтинівка Донецької області.

Ми також продовжуємо отримувати повідомлення, що виклинають занепокоєння, що по обидва боки лінії фронту будинки, школи та лікарні регулярно потрапляють під обстріли”, – зазначив Голлінгворт.

“Цивільна інфраструктура, зокрема заклади гуманітарної допомоги та заклади охорони здоров’я, життєво необхідні для мешканців України. Тому необхідно докладати постійних зусиль для їх захисту. Вони не повинні бути мішенню”, – наголосив в.о. гуманітарного координатора ООН в Україні.

Читайте також:
Чітко бачили ціль: оприлюднено відео ракетного удару РФ по волонтерах у Бахмуті

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна