У небі над Києвом і областю виявили повітряні кулі з відбивачами, працювала ППО

доповнено, оновлено

У небі над Київською областю були виявили повітряні цілі. Тривога оголошена тільки в області, не в столиці.

Про виявлення обʼєктів повідомили в телеграм Київської ОВА у середу, 15 лютого.

“У небі Київщини виявили повітряні цілі. У зв’язку з цим працює ППО. Зберігайте спокій та перебувайте в укриттях!” – зазначили в КОВА.

Станом на 13:51 повітряна тривога була оголошена лише в Луганській області, Криму та Київській області.

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив: у небі над Київщиною зафіксували повітряні кулі з відбивачами, які РФ запускає для відволікання та виснаження українських сил ППО.

Ілюстративне фото

Станом на 16:42 надійшла інформація про такі повітряні цілі і в небі над Києвом.

Про це заявила пресслужба Київської міської військової адміністрації: “Попередньо, в повітряному просторі Києва було виявлено близько 6 ворожих повітряних цілей. За інформацією, яка уточнюється, це були повітряні кулі, які переміщуються в просторі під дією вітру. По усіх повітряних цілях працювали засоби ППО. Більшість цих зондів були збиті”.

У КМВА зазанчили, що повітряні кулі могли нести на собі кутові відбивачі та певне розвідувальне обладнання. Метою запуску куль, як припускають у КМВА, було виявлення та виснаження української ППО.

Остаточне визначення типу та характеристик літальних апаратів та їхнього обладнання буде після аналізу решток збитих об’єктів.

Читайте також:
Над Києвом ППО збила 10 ракет

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна