СБУ не дала двом російським олігархам уникнути націоналізації активів в Україні

Служба безпеки України викрила спроби підсанкційних російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні.

Про це повідомляється в телеграм-каналі української спецслужби в середу, 15 лютого.

“Мова йде про Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат та агрохолдинг “Інвест Агро”, які за матеріалами СБУ Вищий антикорупційний суд передав у власність України”, – йдеться в повідомленні.

Як встановила СБУ, після рішення суду колишні російські власники цих підприємств намагалися незаконно “приховати” понад 100 одиниць автомобільної та спеціалізованої техніки, 6 вагонів з агропродукцією, понад 5,5 тисяч контейнерів з рудою ільменіту, яка необхідна для виготовлення титану, майже 1,2 тис. тонн мінеральних добрив та інших сільськогосподарських товарів. За інформацією СБУ, загальна вартість продукції становить 150 млн грн.

“Для реалізації оборудки задіяли афілійовані комерційні структури, які раніше здійснювали формальне управління обома українськими компаніями. У такий спосіб Чемезов та Шелков планували переправити за кордон значну частину націоналізованого Україною майна”, – зазначається в повідомленні.

Співробітники СБУ вчасно викрили та запобігли цим планам підсанкційних російських олігархів.

У спецслужбі інформують, що наразі тривають комплексні дії щодо встановлення кола осіб, причетних до схеми, та їх притягнення до відповідальності.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру першому заступнику начальника генштабу РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна