Зеленський запровадив санкції проти росіян з атомної галузі і колаборанта із ЗАЕС

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки від 12 лютого про санкції щодо фізичних осіб із російської атомної галузі.

Про це йдеться в указі глави держави №75/2023, підписаному цього ж дня.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 лютого 2023 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” (додається)”, – сказано в документі.

У додатку містяться імена рівно 200 осіб – представників різних підприємств та установ російської атомної галузі. Санкційні обмеження призначені на 50 років.

Серед них громадяни РФ та один громадянин України – Чернічук Юрій Олексійович, 28.06.1971 р.н. Це колаборант, колишній головний інженер, якого російські окупанти призначили так званим “директором” Запорізької АЕС.

Також у списку є деякі інші російські посадовці, зокрема помічник президента Путіна з питань зовнішньої політики Юрій Ушаков.

Передісторія

Як інформувала “Новинарня“, 5 лютого 2023 року президент Зеленський підписав указ №57/2023 щодо запровадження рішення РНБО про санкції щодо 200 юридичних осіб. Тоді під обмеження потрапили російська державна корпорація з атомної енергії “Росатом”, її дочірні компанії, низка інститутів та науково-дослідних центрів, заводів, акціонерне товариство “Експлуатуюча організація Запорізької АЕС”, прописане в Москві, тощо.
Тоді президент анонсував: “Це не останнє рішення щодо цієї їхньої (атомної) галузі. Сенс наших кроків також у тому, щоб підтримати зусилля наших дипломатів по розширенню глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії”.

Читайте також:
Головний інженер ЗАЕС пішов на співпрацю з росіянами, призначено нового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна