Росіяни неспроможні підготувати мобілізованих для успішного наступу, – ISW

Російські війська вичерпали свої сили в Україні та не здатні належним чином підготувати новобранців до проведення успішного наступу.

Про це йдеться у висновках американського Інституту вивчення війни (ISW) від 11 лютого.

“Усі російські військові формування стали неефективними в бою під час попередніх етапів війни та, найвірогідніше, були поповнені мобілізованими. Російська армія, схоже, неспроможна підготувати своїх мобілізованих до проведення ефективних механізованих наступальних операцій протягом короткого часу, що минув від призову”, – стверджують аналітики.

За їхніми спостереженнями, і українські спостерігачі, і російські націоналісти вважають низькою спроможність ЗС РФ за чинних умов вести масштабні наступальні дії в Донецькій області.

“Вірогідна кульмінація і тактичні провали російських сил у районі Вугледара, певно, ще більше ослабили переконання російської ультранаціоналістичної спільноти в тому, що російські сили здатні вести переконливі наступальні дії”, – зазначили в ISW.

Читайте також:
Придушення російського наступу під Вугледаром: аналітики підсумували знищення танкових колон 155-ї бригади МП РФ

“Великий наступ” росіян сконцентрувався лише на Донбасі. Це добре для нашого тилу, але погано для фронту, – Дикий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна