У Пентагоні підтверджують, що Росія втратила половину своїх танків

Унаслідок війни проти України російські війська вочевидь втратили близько половини усіх своїх боєздатних танків.

Про це заявила помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селест Волландер під час виступу в Центрі нової американської безпеки (CNAS) 10 лютого.

“Можливості звичайних сил РФ, особливо сухопутних військ Росії у Європі, значно погіршилися. Росія зазнала десятків тисяч жертв. Вона, ймовірно, втратила в бою половину свого основного парку бойових танків. Близько 80 відсотків потенціалу сухопутних військ Росії просто зараз залучено у війну в Україні”, — зазначила Волландер.

При цьому, за висновком Пентагону, Росія все ще зберігає свою військово-промислову базу.

“Ми бачили під час кризи, що вона продовжує працювати, але через санкції та деякі з технологічних обмежень — на нижчому рівні”, — наголосила Волландер.

За її словами, при цьому Росія продовжує шукати можливості партнерської співпраці, зокрема, з Іраном, у якого РФ купує БПЛА, щоб мати можливість завдавати ударів по цілях в Україні. Також Росія продовжує розгортати значні військово-повітряні сили, а її військово-морські можливості залишаються практично не залученими.

Нагадаємо, раніше про те, що армія РФ втратила в Україні до половини свого танкового парку, повідомляла міжнародна моніторингова група Oryx.

Читайте також:
Придушення російського наступу під Вугледаром: аналітики підсумували знищення танкових колон 155-ї бригади МП РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна