Росіяни й білоруси навчилися імітувати зліт ракетоносця МіГ-31К, щоб в Україні були зайві тривоги, – “Гаюн”

Військово-повітряні сили Росії й Білорусі почали імітувати зліт ракетоносців МіГ-31К на білоруських аеродромах під час зльотів літаків інших типів, щоб спричиняти тривоги в Україні.

Про це в суботу, 11 лютого, повідомляє моніторингова група “Беларускі гаюн”, яка вже майже рік фіксує військові активності на території Білорусі.

“Учора в другій половині дня ми повідомили про два групові вильоти авіації ВКС РФ з аеродрому Мачулищі о 13-й та 16-й годині. Ці вильоти мали низку дивних ознак, на які ми згодом звернули увагу (найочевидніше — вони не повернулися до Мачулищ). Можна було подумати, що МіГи відлетіли до РФ або впали в болото, але ситуація інша.

Вильоти авіації справді були, і джерела про них повідомляли… Але вчора вранці до Мачулищ із Барановичів прилетіла група винищувачів. Протягом дня ці винищувачі робили зльоти з аеродрому Мачулищі, і звук зльоту був дуже схожий на зльоти МіГ-31К та А-50”, – пише “Гаюн”.

При цьому відомо, що російський надзвуковий всепогодний винищувач-перехоплювач дальньої дії МіГ-31К може нести гіперзвукові ракети “Кинджал”, і тому кожне повідомлення про його зліт на аеродромах Білорусі стає причиною повітряних тривог в Україні.

“Ми вважаємо, що вчора винищувачі з Барановичів на аеродромі в Мачулищах проводили тренувально-імітаційні вильоти. І, ймовірно, мета була зімітувати зліт МіГ-31К при зльоті стандартного винищувача типу Су”, – зазначають аналітики групи “Білоруський гаюн”.

Вони говорять про різні фактори на підтвердження цієї версії.

“У даному випадку вкрай складно було відрізнити Су від МіГ без візуального спостереження (яке неможливе через туман, сніг, дощ і т.д.)”, – ідеться в дописі.

При цьому “БГ” вказує, що зльоти літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 та ракетоносця МіГ-31К ВКС Росії 10 лютого о 8-й ранку справді були, вони додатково підтверджені.

Читайте також:
“Різдвяне диво”: на авіабазі в Білорусі загорівся російський МіГ-31К, через який у нас повітряні тривоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна