Зеленський виступив на спецзасіданні Європарламенту: про що говорив

Президент України Володимир Зеленський виступив на спеціальному пленарному засіданні Європейського парламенту в четвер, 9 лютого.

Новинарня” поширює ключові, на нашу думку, тези з виступу глави держави.

“Усі ми, європейці, кожен і кожна із сотень мільйонів людей на нашому континенті суміщаємо ці два статуси – представників Європи та лідерів Європи. У такому суміщенні відображається те, що наша Європа – сучасна Європа, мирна Європа – дає світу. European way of life. Європейський шлях життя. Європейський спосіб життя. Європейські правила життя. Коли кожен і кожна мають значення. When the law rules – верховенство права. Коли держави прагнуть бути соціальними, а суспільства – відкритими. Коли різноманіття є цінністю, а цінності різних поєднані справедливою рівністю. Коли кордони непорушні, але їхній перетин не відчувається. Коли люди вірять у завтра й готові вийти на площу, щоб вибороти своє завтра. Коли між президентом і протестувальником лише один-єдиний бар’єр, і це – чесні вибори. Це наша Європа. Такі наші правила. Такий наш way of life. І для України it’s way home, шлях до свого дому”. 

“Зараз я тут, щоб захистити шлях додому нашого народу. Усіх українців, усіх українок. Різного віку та різних політичних переконань. Різного соціального статусу, різного погляду на релігію. Різної особистої історії, але однієї з вами усіма європейської історії. Ukrainian European way of life намагаються знищити тотальною війною. Але для чого? Щоб після українського європейського способу життя знищити європейський шлях як такий. Для кожного з усіх 27 елементів of the European way of life. Двадцяти семи країн Євросоюзу. Ми цього не дозволимо”.

“Щоб бути здатним вести цю війну, Кремль послідовно, крок за кроком, рік за роком знищував те, що ми бачимо в основі нашої з вами Європи. Священна цінність людського життя була повністю знищена і в Росії. Там для влади ніхто не має значення, окрім тих, хто всередині кремлівських стін, їхніх рідних та «гаманців». Всі інші для них, для Кремля, усі 140 мільйонів громадян – лише тіла, здатні нести зброю – зброю в Україну, зброю на полі бою, тримати інших у покорі чи самим бути в покорі. Верховенство насильства й покірності – ось rules там замість права”.

“Російський режим не лише ненавидить будь-що, будь-яку соціальність і будь-яке різноманіття, а й свідомо інвестує у ксенофобію та намагається зробити частиною нормальності на нашому континенті все те нелюдське, що було в 1930-х та 1940-х роках. Але чи це навічно? І це питання для всіх нас. Відповідь – ні! Ні! Європо! Ми захищаємося від найбільш антиєвропейської сили сучасного світу. Ми захищаємось. Ми, українці, на полі бою разом із вами. Я дякую вам за те, що ми захищаємося разом! І ми мусимо захиститися!”

“Європа нарешті звільняється від руйнівної залежності від російського викопного палива. Європа очищується від корупційного впливу російського олігархічного бізнесу. Європа захищається від інфільтрації агентів російських спецслужб, які розглядали Європу вже навіть як місце для полювання на опонентів російської диктатури. Вперше у своїй історії Європейський Союз надає військову допомогу такого масштабу. І вперше в історії готує, я вірю, позитивну оцінку внутрішніх реформ у європейській країні, яка захищається в цій тотальній війні та водночас, воюючи, модернізує свої інституції. Ми наближаємося до Євросоюзу. Україна буде членом Євросоюзу! Україна, що перемагає! Членом Євросоюзу – Євросоюзу, що перемагає!”.

Читайте також:
Президентка Європарламенту закликає надати Україні далекобійні системи і винищувачі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна