Число загиблих від землетрусу в Туреччині й Сирії вже перевищує 3,6 тисячі

У Туреччині кількість загиблих унаслідок землетрусу на південному сході країни зросла до 2379, поранено 14 483 осіб.

У Сирії жертвами підземної стихії стало вже майже 1,3 тис. людей.

Таким чином, станом на вечір 6 лютого загальна кількість смертельних жертв стихії перевищила 3,6 тисячі і продовжує зростати.

Останні дані стосовно Туреччини оприлюднив віцепрезидент країни Фуат Окай, інформує урядове агентство “Анадолу”.

За його словами, з-під завалів дістали 7840 осіб. 338 тисяч постраждалих від землетрусу в Туреччині розмістили в гуртожитках, університетах і центрах розміщення міністерства освіти.

До пошуково-рятувальних робіт залучено 10 176 працівників директорату із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD), 10 409 волонтерів, 4470 військових.

Під час цих робіт 37 літаків ТР міноборони здійснили 120 вильотів. Окрім того, військові розгортають мобільний польовий госпіталь.

У Сирії, за інформацією Al Jazeera, кількість загиблих становить 1293, поранених – 3411.

У регіоні продовжують фіксувати нові підземні поштовхи. Зокрема в районі Єшільюрт провінції Малатія стався землетрус силою 5,2 бала, а в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш – 5,5 бала.

Нагадаємо, на південному сході Туреччини 6 лютого сталося два потужні землетруси: перший, о 04.17 в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш  – магнітудою 7,7, а також о 13:24 в районі Ельбістан тієї ж провінції  – 7,6 бала за шкалою Ріхтера.
Влада Туреччини оголосила тижневу жалобу за жертвами землетрусів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна