Вікторія Спартц заявила про намір піти з Конгресу США

Конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц, яка переобралась на посаду в штаті Індіана під час проміжних виборів у США 8 листопада 2022 року, заявила, що не балотуватиметься на жодну з посад у 2024 році і збирається піти з Конгресу по завершенні її терміну.

Про це з посиланням на CNN пише “Європейська правда“.

“Я виграла багато важких битв за людей і буду наполегливо працювати, щоб виграти ще кілька протягом наступних двох років. Але бути матір’ю, яка працює, важко, і мені потрібно проводити більше часу з моїми двома доньками-старшокласницями вдома. Тому я не буду балотуватися на жодну посаду у 2024 році” – заявила Спартц.

Як зазначає CNN, рішення Спарц не балотуватися розчищає шлях для депутата Джима Бенкса в конкурентній боротьбі на праймеріз республіканців за право балотуватися в Сенат від Індіани. Раніше колишній губернатор штату Мітч Деніелз повідомив, що також відмовляється від участі у виборах до Сенату. Сенатором від Індіани наразі є республіканець Майк Браун, який заявив про намір у 2024 році балотуватися на посаду губернатора штату.

Вперше Спартц була обрана в Палату представників у 2020 році. Вона стала першою народженою в Україні українкою, обраною до Конгресу Сполучених Штатів.

Як писала “Новинарня“, у липні 2022 року Спартц звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов’язаних із керівником офісу президента України Андрієм Єрмаком.

Пізніше в інтерв’ю “Європейській правді” конгресвумен заявила про перепони у встановленні нагляду за американською військовою допомогою Україні.

Читайте також:
“Може дорого коштувати Україні”: Спартц закликала ООН призупинити “зернову угоду” з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна