В Ізюмі 7 підлітків постраждали від вибуху міни “Пелюстка”

В Ізюмі на Харківщині через вибух протипіхотної міни “Пелюстка” (ПФМ-1 “Лепесток”) зазнали осколкових поранень семеро підлітків.

Про це повідомило у Головне управління ДСНС у Харківській області.

Як зазначається в повідомленні, 3 лютого компанія неповнолітніх знайшла вибухонебезпечний предмет, попередньо – протипіхотну міну ПФМ-1 “Пелюстка”. “Жартуючи” зі знахідкою, семеро підлітків отримали незначні осколкові поранення. П’ятьох із них госпіталізували до районної лікарні, їхній стан задовільний.

Згодом у міській раді Ізюма уточнили, що “учасників подій”, причетних до підриву на фрагменті протипіхотної міни, було восьмеро: ще одна дівчина отримала психологічну травму.

“Учасників подій восьмеро: троє хлопців і п’ятеро дівчат. Вік – 14-17 років. Ураження мають семеро. В однієї з дівчат психологічна травма. Надана первинна екстрена допомога”, – зазначив заступник міського голови Ізюма Володимир Мацокін.

За його інформацією, один із підлітків знайшов міну в селі Сулигівка, після чого носив її просто в кишені. А потім вирішив показати друзям.

Раніше голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що один з підлітків підняв міну з землі й кинув поруч з іншими, внаслідок чого вона здетонувала.

“Вкотре нагадую про високу мінну небезпеку на деокупованих територіях Харківщини. У разі виявлення підозрілих предметів у жодному разі не можна їх брати до рук. Це дуже небезпечно. Необхідно негайно повідомити про таку знахідку спеціалістів ДСНС або поліцію”, – закликав Синєгубов.

Читайте також:
Українські правозахисники жорстко зреагували на заяву HRW про ймовірне використання Україною заборонених мін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна