У Бахмуті внаслідок російського обстрілу отримали поранення двоє волонтерів з Норвегії

Під час обстрілу Бахмута на Донеччині в четвер, 2 лютого, були поранені двоє норвезьких волонтерів-медиків Сандер Сьорсвен Трелвік і Сімон Йонсен.

Про це їхні родичі та сам Йонсен розповіли в коментарі VG, пише “Європейська правда“.

За словами Йонсена, вони з Трелвіком вранці в четвер отримали завдання евакуювати кількох людей, що постраждали від обстрілів. Коли медики приїхали на вказане місце, російські війська відкрили по них обстріл.

“Вони двічі бомбили по одному й тому ж місцю. Потім почали (обстріл) району, коли побачили, що ми вижили”, – сказав доброволець.

За його словами, кілька інших людей, що були з ним і Трелвіком, загинули.

Мати Трелвіка розповіла, що син отримав опіки 30-40% тіла й має осколкові поранення, але внутрішні органи залишилися неушкодженими. Його разом із Йонсеном відправили на лікування в шпиталь у Дніпрі.

Жінка додала, що норвезька влада готує евакуацію поранених через Польщу на батьківщину.

У міністерстві закордонних справ Норвегії повідомили VG, що їм відомо про ситуацію, але від детальніших коментарів відмовилися.

Бахмут, на який здійснюють постійні атаки найманці приватної військової компанії “Вагнера”, залишається однією з найгарячіших “точок” на фронті протягом останніх кількох місяців.

Читайте також:
Двоє британських волонтерів, які зникли під Соледаром на початку січня, загинули

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна