ОГП оголосив підозру керівнику ПВК “Вагнера” Пригожину

Офіс генпрокурора оголосив про підозру керівнику приватної військової компанії “Вагнера” Євгену Пригожину. Його звинувачують у низці воєнних злочинів проти України.

Про це у п’ятницю, 3 лютого, повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін. 

За даними слідства, Пригожин був наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підлеглих йому осіб задля подальшого використання їх у війні проти України, все це відбувалось за повної підтримки чинного російського режиму.

“Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він – герой Росії. Злочинна “еліта” терористичного режиму”, – написав Костін.

Також генпрокурор наголосив, що відповідальності за злочини проти України не уникнуть й пересічні “вагнерівці”, навіть ті, хто втік за кордон.

“Прокурори вже провели допити двох таких бійців, які перебувають в ЄС. Також триває перевірка щодо причетності до воєнних злочинів ще одного учасника ПВК, який перебуває у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде відправлений до наших норвезьких колег”, – додав Костін.

Читайте також:
Після заяви МО РФ про “взяття Соледара” Пригожин обурився, що у “Вагнера” “крадуть перемогу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна