ДБР запобігло диверсії на Курахівській ТЕС

Працівники Державного бюро розслідувань запобігли диверсії на Курахівській ТЕС, яку готував експравоохоронець із Донбасу, йому повідомили про підозру у державній зраді.

Про це йдеться в повідомленні ДБР у середу, 1 лютого.

За даними слідства, після захоплення окупантами частини Донецької області посадовець одного з правоохоронних органів регіону почав працювати на ворога.

“Підтримуючи ідею “руского міра”, фігурант планував з використанням вибухівки пошкодити Курахівську ТЕС. Він завчасно приховав вибухові пристрої, боєприпаси та засоби ініціювання вибуху у спеціально облаштованому схроні недалеко від ТЕС, але на території, яка підконтрольна Україні. А здійснити вибух на “об’єкті” повинен був його спільник, з яким він активно обговорював плани диверсії, у тому числі через соціальні месенджери”, – уточнюється у повідомленні.

Слідчі ДБР встановили факт підготовки диверсії у межах розслідування провадження щодо державної зради колишнього правоохоронця, який здійснював фільтраційні заходи на одному з блок-постів тимчасово окупованої території Донбасу. Працюючи на окупантів, він перевіряв автомобілі та шукав серед водіїв та пасажирів людей, які мають приналежність до правоохоронних органів України або військовослужбовців ЗСУ та співпрацюють з державними органами влади України.

Працівники ДБР викрили його наміри щодо диверсії, встановили місце розташування схрону та запобігли теракту. Експравоохоронцю заочно повідомлено про підозру у державній зраді та у підготовці до здійснення диверсії (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Наразі ДБР шукає спільника підозрюваного.

Читайте також:
СБУ впіймала диверсанта, який готував вибухи на Одеській залізниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.