На Буданова було скоєно щонайменше 10 замахів, – WP

На керівника  Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова було скоєно щонайменше 10 замахів.

Про це пише американське видання The Washington Post, посилаючись на “близьку до Буданова людину”.

“За словами людини, близької до Буданова, на нього було скоєно щонайменше 10 замахів. У 2019 році під його автомобіль було закладено бомбу, але вона здетонувала передчасно”, – зазначається в статті під заголовком “Шеф української розвідки передбачив війну Росії. Він каже, що Крим буде повернутий”.

Як зазначається в матеріалі, Буданов живе у своєму офісі, веде обережний спосіб життя і рідко з’являється на людях.

У кабінеті очільника ГУР цілодобово грає класична музика – “можливо, це захист від будь-яких спроб підслухати те, про що тут говорять”. У кутку захована зброя, а на столі лежать набої.

Буданов залишається мішенню для Кремля, адже після вибуху на Кримському мосту в жовтні Москва назвала винуватцями агентів ГУР на чолі з керівником.

“Стрімкий злет Буданова до рівня одного з наймолодших генералів в історії України прискорився у серпні 2016 року, коли підполковник Федеральної служби безпеки Росії був убитий у Криму нібито українськими диверсантами”, – пише WP.

Вважалося, що Буданов був одним із тих українських спецагентів, які працювали в тилу ворога, і пізніше він був нагороджений українським “Орденом мужності” за нерозголошені операції.

У 2020 році, у віці лише 34 років, він був призначений головою ГУР.

Сам Буданов не підтверджує і не заперечує ту операцію або свою участь у ній: “Щось трапилося… І після цього почалися всі замахи на моє життя”, – каже він.

Читайте також:
Буданов: Маємо зробити все, щоб до літа Крим повернувся додому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна