Рашисти підготували аеродром Бердянська до оборони: 15 км окопів і “пірамідки Вагнера”

Російські окупанти формують лінії оборони навколо аеродрому в захопленому місті Бердянськ, що в Запорізькій області, на узбережжі Азовського моря.

Про це 30 січня повідомляє Defense Express з посиланням на супутникові знімки Planet Labs.

Світлини супутникового сервісу за 27 січня свідчать, що летовище по 15-кілометровому периметру обнесене лініями оборони.

“Весь аеродром по 15-км периметру отримав лінії оборони, які складаються з окопів, траншей та окремих позицій, включно з укриттями для техніки. Більше того, перед лінією окопів встановлюються протитанкові надовби – відомі “пірамідки Вагнера”, – пише DE.

Протитанкові надовби встановлюються у три ряди. Станом на 27 січня приблизно 30% аеродрому було оточено ними.

Як встановило видання, строки проведення цих робіт – після 10 січня.

Defense Express вказує, що елементи основної лінії оборони на знімках позначені червоним, синім – протитанкові надовби, встановлення яких знаходиться у процесі, жовтим – внутрішній периметр оборони, який був створений раніше.

Супутникові знімки свідчать, що траншеї вириті важкою технікою, зокрема екскаваторами. Поряд з деякими укріпленнями помічено проведення робіт з облаштування окопів.

Крім того, на знімках помічено дев’ять літальних апаратів, з яких вісім аналітики ідентифікували як вертольоти, а один (виокремлений зеленим) як БПЛА типу “Форпост”. Також помічена активність наземного персоналу та техніки.

“Підготовка рашистами оборони аеропорту Бердянська з таким розмахом дійсно цікава темпами проведення робіт, а також вибором цього місця для створення укріпрайону з круговою обороною”, – пише видання.

Defense Express вважає, що у росіян значно ширші плани на аеродром, ніж просто використовувати його у ролі передової вертолітної бази.

Читайте також:
“Росія хоче великого реваншу”: Зеленський відвідав Одесу й Миколаїв та прокоментував контрнаступ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна