“Росія хоче великого реваншу”: Зеленський відвідав Одесу й Миколаїв та прокоментував контрнаступ

Президент Володимир Зеленський 30 січня відвідав Одесу разом із прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен та розповів про бої на Донбасі й підготовку до українського контрнаступу.

Про це повідомила кореспондентка “Суспільного” з місця зустрічі.

За його словами, вся комунікація щодо надання зброї відбулася до Рамштайну, тож рішення, які там прийняли, були “добрими” для України.

“Нам потрібна підтримка зараз, бо реванш про який йдеться в інформпросторі світу, реванш він зрозумілий. Ми вважаємо, що на Донбасі він і не зупинявся. Він посилюється там постійно. Щоденно у них нові групи нових військових кадрових. Або збільшення кількості “вагнерівців”, – сказав Зеленський.

За словами президента, Україна також готує свій контрнаступ.

“Я думаю, що Росія дуже хоче якогось великого реваншу, я думаю, що вона його почала. Я думаю, що їм не вдасться забезпечити своє суспільство якимось позитивним результатом наступу. Я впевнений в нашій армії. Я думаю, ми будемо їх усіх потрошки зупиняти, розбивати і готувати свій великий контрнаступ”, – заявив верховний головнокомандувач.

Пані Метте Фредеріксен на зустрічі з президентом Зеленським в Одесі заявила, що Данія долучилася до “зернової угоди” у рамках програми Grain From Ukraine.

Президент України при цьому також наголосив на необхідності додати до “зернової угоди також миколаївські порти.

Володимир Зеленський із пані Метте Фредеріксен цього дня також відвідали Миколаїв у межах шефства, яке Королівство взяло над відновленням міста. Вони оглянули морський торговельний порт, резервуари для зберігання олії, що були зруйновані внаслідок ракетних і дронових атак, а також зруйновану російським ракетним ударом будівлю обласної адміністрації.

Крім того, Володимир Зеленський і Метте Фредеріксен побували в індивідуальному тепловому пункті, обладнаному установкою для очищення та роздачі води. Цей проект реалізовано за сприяння Данії, яка однією з перших надала місту допомогу в забезпеченні мешканців питною водою після того, як російський агресор зруйнував традиційну систему водопостачання з річки Дніпро.

Читайте також:
Зеленський – з візитом у Миколаївській області. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна