Характеристики iPhone 13: навіщо платити більше? ℗

Більшість затятих шанувальників продукції від Apple нізащо не проміняють свій iPhone на жоден інший смартфон, хоч би яким він був технічно досконалим і передовим. Але завжди з цікавістю стежать за новинками від улюбленого бренду. Щоразу переймаючись, чи не виглядатиме їхній нинішній “Айфон” надто застарілим або відсталим порівняно з черговим флагманом.

Втім, минулий рік у цьому сенсі став дещо несподіваним. Адже попри те, що Apple презентувала новий, 14-й “Айфон”, опитування користувачів свідчать про те, що його попередник iPhone 13 і надалі користується значно більшою популярністю. Тож розглянемо його характеристики й поміркуємо, чи варто відкладати гроші на купівлю “Айфона” новішого покоління.

Характеристики iPhone 13

  • Процесор: Apple A15 Bionic
  • Оперативна пам’ять: 4 Гб
  • Вбудована пам’ять: 128, 256 або 512 Гб
  • Акумулятор: 3240 мА·г
  • Сенсорний дисплей: 6,1 дюйма, AMOLED, 60 Гц
  • Основна камера: 12 Мп з f/1,6 + 12 Мп с f/2,4 (надширококутна)
  • Фронтальна камера: 12 Мп

Переваги iPhone 13 порівняно з попередньою моделлю

Порівняно з попередником, iPhone 12, у 13-го “Айфона” більш ємкий акумулятор, що забезпечує смартфону приблизно дві зайвих години роботи. Також користувачі відзначають набагато кращу якість і чіткість фото- та відеозйомки, незважаючи на те, що за мегапікселями характеристики попереднього покоління не відрізнялися. Особливо це помітно під час нічної зйомки.

Окрім того, на відміну від “12-ки”, iPhone 13 має інше розташування основних камер. Якщо раніше об’єктиви були розташовані один над одним, то тепер вони розміщені по діагоналі. Втім, у даному випадку складно сказати, має ця відмінність якесь практичне значення чи зроблена суто з міркувань “аби не так, як було раніше”.

iPhone 13 чи iPhone 14: що вибрати?

І, нарешті, питання, яке турбує багатьох любителів “яблучних” смартфонів: чи варто купувати у 2023 році iPhone 13, якщо вже є наступний, iPhone 14?

Якщо вашому “Айфону” вже кілька років і ви відчуваєте, що треба “оновитися”, але при цьому знаєте ціну грошам й не можете дозволити собі покупки будь-якої вартості суто “для престижу” – однозначно варто придивитися саме до iPhone 13. За співвідношенням ціна-якість це наразі найкращий варіант, адже порівняно зі старішими попередниками (щонайменше до 11-го) це покоління вже значно пішло вперед. Але при цьому дуже вигідно відрізняється в ціні від майже незмінного за більшістю характеристик iPhone 14.

Ну, а якщо ви вже є щасливим власником 13-го “Айфона” й також волієте економити – переходити на нову, 14-ту, модель точно немає жодної потреби. Адже загалом, окрім незначних змін (таких як наявність супутникового зв’язку, який знадобиться передусім любителям блукати високо в горах або інших віддалених від цивілізації місцях), iPhone 13 та iPhone 14 мають досить мало відмінностей. І в повсякденному користуванні 13-те покоління аж ніяк не гірше за 14-те.

Читайте також:
iPhone 11: переваги та недоліки ℗

Матеріал публікується на правах реклами ℗

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна