У стінах Києво-Могилянської академії заборонили спілкуватися російською

У нові Правила внутрішнього розпорядку Києво-Могилянської академії внесено норму, яка забороняє спілкуватися російською мовою у стінах закладу.

Про це повідомив голова Наглядової ради НаУКМА Геннадій Зубко.

“У стінах Національний університет “Києво-Могилянська академія” вживати мову держави-агресора – російську – заборонено”, – зазначив Зубко.

Він нагадав, що викладання російською не ведеться в університеті вже дуже давно. А тепер заборона стосується і спілкування між собою.

“Це стосується абсолютно всіх: викладачів, студентів, адміністративного персоналу. Ця норма прописана у нових Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА, які [27 січня] затвердили на 40-й сесії Академічної конференції університету”, – написав голова Наглядової ради.

Він додав, що у нових правилах також прописані норми щодо дистанційного навчання та його цифрових форматів, гнучких форм робочих графіків, обліку робочого часу тощо.

“Дякую всім, хто долучився до розробки нових правил, що вимагає нова реальність, в яких сьогодні доводиться працювати українським вишам і всім закладам освіти”, – підсумував Зубко.

“Оновлені Правила внутрішнього розпорядку були прийняті одноголосно Академічною конференцією, тобто Загальними зборами колективу. Це означає, що за них також проголосували студенти”, – наголосив у коментарі “УП.Життя” президент НаУКМА Сергій Квіт.

За його словами, остаточна версія Правил буде опублікована наступного тижня.

Читайте також:
Київ усунув російську мову з програми державних шкіл

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна