“Нас чекає багато важкої роботи”: Данілов прогнозує нову хвилю наступу РФ до річниці вторгнення

Росія готується до нової хвилі наступу в Україні до річниці широкомасштабного вторгнення (24 лютого) й розвідує оборонні можливості українських захисників на Запорізькому напрямку, але

Про це сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Зараз вони готуються до максимальної активізації з урахуванням того, що це ж люди з “совка”, і вони вважають, що до річниці повинні мати якісь досягнення. Немає жодної таємниці, що вони до 24 лютого готуються до нової хвилі, як вони самі кажуть. Є розуміння, на яких ділянках вони хочуть щось зробити”.

За словами Данілова, насамперед у загарбників “є завдання” щодо Донеччини та Луганщини – повністю вийти на межі цих областей.

Крім того, як повідомив Данілов, російські військові вже тиждень розвідують оборонні можливості українських сил на Запорізькому напрямку.

“І зараз є певне накопичення військ. Нам це відомо, ми розуміємо, що відбувається в РФ із цього приводу”, – сказав він.

При цьому, переконаний секретар РНБО, “в Росії вже розуміють, що їхні шанси виграти війну проти України дорівнюють нулю”.

Водночас Данілов наголосив, що перемога не буде швидкою:

“На жаль, сьогодні я не можу сказати, що це буде завтра або післязавтра. Попереду ще складна, тяжка робота на фронті, на великій відстані фронту – більш ніж дві тисячі кілометрів.

Маємо розуміння, що ми мусимо почистити всю нашу державу, включно з Кримом, від тієї мерзоти, яка сюди приперлася. Це важка робота. І якщо хтось каже, що це можна зробити за тиждень, за два – я не є таким оптимістичним. Я розумію, що в цьому році нас чекає дуже багато роботи”.

Але “перелом” у війні, за словами секретаря РНБО, вже пройдений.

“Так, буде складно, нам не можна розслаблятися. Але, повірте, все буде… Складний період зараз буде щонайменше місяць-півтора-два, а може, і три. Нам треба пройти цей складний шлях”, – наголосив Данілов.

Читайте також:
Росія в лютому може піти на загострення ситуації, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна