Міноборони оперативно уклало 16 угод з українськими виробниками БПЛА

За останній час Міністерство оборони України уклало 16 державних контрактів з українськими виробниками безпілотних літальних апаратів, і у 2023 році МОУ збільшить закупівлі БПЛА для Збройних сил України.

Про це 28 січня повідомляє управління преси та інформації Міноборони з посиланням на нараду представників МОУ, Генштабу ЗСУ, вітчизняних розробників та виробників БПЛА.

“Враховуючи потреби і запити української армії, у 2023 році на цей сегмент має бути спрямовано близько 20 млрд грн”, – інформує МО.

На зустрічі було відзначено, що оборонне відомство поглиблює співпрацю з українськими розробниками та виробниками БПЛА.

“Зокрема, протягом останнього часу укладено 16 державних контрактів з вітчизняними виробниками безпілотних літальних апаратів. А завдяки проведеній фахівцями Міноборони роботі в Україні найпростіша у Європі процедура допуску БПЛА до експлуатації в армії”, – повідомили з МОУ.

За цими даними, після введення нової процедури допуску, яка раніше тривала півтора-два роки, а зараз займає лічені тижні, в період з листопада 2022 року по січень 2023 року Міністерство оборони України отримало від українських виробників 75 заявок на БПЛА різних типів. Із них 13 уже отримали кодифікацію, затверджено технічні умови. Ще три типи БПЛА перебувають на стадії кодифікації.

Учасники спільної зустрічі визначили низку завдань та кроків щодо вдосконалення регуляторних процедур. Ці пропозиції оборонне відомство винесене на обговорення координаційного штабу за участі віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації України та міністра оборони України.

Нагадаємо, в Україні формуються перші у світі ударні роти БПЛА.

Читайте також:
Війна дронів: як працює аеророзвідка Маріупольської бригади

Аеророзвідники Дагаз і Яра: Уже потім ми зрозуміли, що стали першими військовими ЗСУ, які зайшли в Херсон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна