Росія готує ІПСО для дискредитації воєнно-політичного керівництва України, – ГУР

Російські спецслужби готують широку інформаційно-психологічну спецоперацію з дискредитації воєнно-політичного керівництва України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Як зазначається в повідомленні, дискредитаційна кампанія буде спрямована, зокрема, проти начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали, очільника СБУ Василя Малюка, міністра оборони Олексія Резнікова, виконувача обов’язків голови Національної поліції Івана Виговського тощо.

Спершу в цьому переліку значилося також прізвище керівника офісу президента Андрія Єрмака, однак потім повідомлення було відредаговано і прізвище Єрмака з нього прибрали.
Водночас в аналогічному повідомленні пресслужби ГУР у Telegram станом на 21:45 воно залишалося.

За даними розвідки, серед іншого кампанія включатиме “вкид” сфабрикованих матеріалів в українських та міжнародних ЗМІ.

“Мета ІПСО – посіяти невпевненість в оборонних спроможностях нашої держави серед українських громадян та міжнародних партнерів. Це, на думку російських спецслужб, має спричинити політичну нестабільність всередині країни та зменшити довіру до України з боку міжнародної антипутінської коаліції”, – зазначається в повідомленні ГУР.

Читайте також:
ГУР попередив журналістів про те, що їх спробують використати для ІПСО росіяни від імені західних ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна