Мустафа Найєм очолив новостворене Держагентство відновлення

Кабінет Міністрів призначив Мустафу Найєма, який досі обіймав посаду заступника міністра інфраструктури, головою новоствореного Державного агентства відновлення та інфраструктурних проєктів.

“Рішенням уряду він переходить в Агентство з посади заступника міністра і фактично очолить один із найважливіших напрямків роботи”, – повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, в Агентстві відновлення продовжиться робота у рамках стратегічного плану повоєнної відбудови.

“Це складний і комплексним процес, який включатиме десятки тисяч обʼєктів для відновлення в усіх галузях”, – написав Кубраков.

Віцепрем’єр також окреслив ключові задачі, поставлені перед керівником Агентства:

  • запустити фактичну роботу з першими об’єктами відновлення;
  • відпрацювати механізм взаємодії з донорами – урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями;
  • скоординувати запити від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.

Кубраков також зазначив, що Агенство відновлення “продовжує шукати найкращих експертів у галузі будівництва та архітектури, менеджменту, зокрема серед профільних неурядових і громадських організацій”.

“Ми розуміємо, що одне з головних питань, яке ставить суспільство – прозорість та підзвітність процесів відновлення. Можу сказати, що впродовж найближчих двох місяців в системі Агентства має запрацювати Антикорупційний офіс центрі та регіонах.

Разом з тим, ми відкриті до співпраці з представниками громадськості в питаннях протидії корупції та впровадження сучасників стандартів і процедур в процесі управління проєктами”, – додав міністр.

Заступником Найєма призначили Євгена Кузькіна, який раніше очолював Укравтодор.

13 січня уряд створив на базі Держагентства інфраструктурних проєктів та Держагентства автомобільних доріг (“Укравтодор”) нову структуру – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

 

Читайте також:
Берлінська конференція з відбудови України: Зеленський просить “фінансовий Рамштайн”, Шольц каже про “план Маршалла”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна