“Без проблем опануємо Leopard”, – командир танкового батальйону

Командир танкового батальйону окремої танкової Залізної бригади з позивним “Удар” заявив, що надходження на озброєння таких сучасних, потужних та ефективних в бою танків, як Leopard, суттєво збільшить танковий потенціал ЗСУ в рази.

Його цитує Міністерство оборони України. 

“Ми зможемо більше працювати, вести з противником бої на ближчій відстані. Впевнений, що без проблем опануємо такі бойові машини, оскільки, на відміну від ворога, ми вмотивовані – за нашими спинами наші домівки і родини. І ми зробимо усе можливе, аби не допустити ворога! Але для цього нам потрібно більше сучасного озброєння”, – сказав офіцер. 

Як повідомляла “Новинарня“, президент США Джо Байден 25 січня офіційно оголосив про намір передати Україні 31 танка M1 Abrams, що дорівнює одному українському батальйону, для посилення її обороноздатності на тлі російської агресії. Разом із танками Штати “якнайшвидше” забезпечать підготовку українських військових та нададуть запчастини.

Раніше цього дня уряд Німеччини офіційно повідомив про рішення передати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2 у кількості двох батальйонів та дозволити реекспорт іншим країнам, які також хочуть зробити це.

На цьому тлі формується “танкова коаліція” для надання Україні “леопардів”. Різні країни заявляють про свої наміри надати ЗСУ танки німецького виробництва. Зокрема, такий запит до Берліна вже спрямувала Польща.

Читайте також:
Столтенберг закликає посилити Україну танками та важкою технікою, бо РФ планує нові наступи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.