Авто, яке волонтер Літинський віддав прикордонникам на Львівщині, зареєстрували на вітчима начальника застави

Волонтер Святослав Літинський розповів, що авто, які він віддав прикордонникам на Львівщині, зареєстрували на вітчима начальника застави ДПСУ у Смільниці Самбірського району.

Інцидент він описав у четвер, 26 січня, на своїй сторінці у фейсбуці.

Літинський із початку повномасштабного вторгнення допомагає купувати для ЗСУ вживані авто в Європі. Після низки корупційних скандалів у владі Святослав розповідає, що в березні до нього звернулися прикордонники із застави у Смільниці з проханням надати їм для службового користування автомобіль, адже ті, які були в них, нібито віддали для потреб ЗСУ. 

24 березня Літинський передав на цю прикордонну заставу автомобіль “Кіа Соренто”, оплачений за гроші волонтерського збору.

“Однак після адвокатського запиту з’ясувалося, що автомобіль зареєстрований на приватну особу, здається, на вітчима начальника прикордонної застави Шестопала Сергія. Звісно, цей факт змусив мене одразу звернутись із відповідною заявою до Державного бюро розслідувань. Сьогодні все ще триває слідство у цій справі. З нетерпінням очікую результатів, адже цей автомобіль призначався, для забезпечення державних потреб, а не приватних інтересів”, – написав Літинський. 

Довідково

Святослав Літинський ‒ відомий волонтер і від 2012 року через судові позови відстоює українську мову, якщо порушується чинне законодавство.

Святослав Літинський (праворуч) і Назарій Островський та волонтерські авто для Збройних сил України. Фото з ФБ

Він був першим українцем, який отримав внутрішній паспорт без російськомовної сторінки, домігся від іноземних компаній маркування побутової та електронної техніки українською. Позивався проти тодішнього керівника МВС Арсена Авакова. Ще кілька справ, які стосуються мови, перебувають у судах.

Літинський від початку війни Російської Федерації проти України з 2014 року допомагає військовослужбовцям Збройних сил.




Коли 24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення на територію України, Літинський активізував свою діяльність і почав привозити для бійців ЗСУ автомобілі з-за кордону.
Волонтер постійно звітує про свою діяльність і публічно повідомляє про те, коли ввозить авто, ремонтує його і передає на фронт.

Волонтерська група, в якій працює Святослав Літинський, ввезла на сьогодні, починаючи від 24 лютого, 250 автомобілів для ЗСУ.

У вересні проти нього поліція інспірувала справу нібито за зловживання в цій волонтерській діяльності. Справа не мала розвитку. Натомість Літинський отримав державну нагороду.

Читайте також:
“Нас протягом місяця намагалися спровокувати на порушення закону”, – волонтер Святослав Літинський про обшук і липову справу

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна