“Тепер F16? – Так”. Кулеба і Єрмак натякнули, що прийде за “Леопардами”

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував повідомлення ЗМІ про те, що Україна отримає танки Leopard 2 від Німеччини й M1 Abrams – від США.

Про це він написав у Facebook ввечері 24 січня.

“Тепер F16?” – “Так”. – “Беру в роботу, друже”. Це я щойно отримав запитання від одного європейського колеги. І відповів йому. Він знає, що робити”, – зазначив Кулеба.

Він не уточнив, про яку країну йдеться. Але минулого тижня стало відомо, що в уряді Нідерландів потенційно готові обговорити надання Україні винищувачів F-16 (F-16 Fighting Falcon, американський багатофункціональний легкий винищувач 4-го покоління), якщо Київ озвучить таке прохання.

При цьому керівник офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі заявив, що в Україні незабаром “будуть задоволені” і пілоти, і танкісти.

“Все в нас буде. Все для повернення наших територій та контрнаступу. І танкісти будуть задоволені, і артилеристи, а згодом і пілоти. Вся команда президента працює над цим з нашими партнерами”, – запевнив Єрмак.

Перед тим видання Spiegel повідомило про рішення Німеччини схвалити надання Україні танків Leopard 2.

Очікується, що про надання Україні танків канцлер Олаф Шольц оголосить у середу вдень під час виступу в Бундесвері. Тоді ж він може оголосити, що Німеччина дозволяє реекспорт Leopard 2 з інших європейських країн.

Рішенню Берліна передували інтенсивні кількаденні консультації із союзниками, зокрема США. Канцлер Шольц підкреслював, що хоче постачати Україні бойові танки лише у співпраці з іншими країнами.

Читайте також:
“Символічний жест”: Байден може оголосити про передання Україні танків Abrams 25 січня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна