СБУ затримала двох фейкових “СБУшників”, які продавали паспорти України

Співробітники Служби безпеки України затримали двох чоловіків, яких підозрюють у продажі іноземцям, зокрема громадянам РФ, “фейкових” українських паспортів. Причому шахраї видавали себе за СБУшників.

Про це в понеділок, 23 січня, повідомив пресцентр Служби безпеки України.

“Ділки представлялися співробітниками СБУ і пропонували іноземцям своє «сприяння» в отриманні українського паспорта. Для цього обіцяли своїм клієнтам використати начебто власні «зв’язки» у правоохоронних органах.

Вартість «послуги» становила 10 тис. дол. Саме за таку суму учасники банди «гарантували» оформлення українського громадянства для росіянки, яка має посвідку тимчасового проживання на території нашої держави. Для «переконливості» зловмисники пред’явили громадянці РФ фейкове «службове посвідчення»”, – розповіли у Службі.

Зловмисників затримали під час отримання першої частини грошей на одній зі столичних АЗС. Під час обшуків у зловмисників вилучили фейкове службове посвідчення СБУ, формений одяг, зброю та наркотичні засоби.

За даними слідства, фігурантами виявились двоє мешканців Києва, один із яких уже притягувався до кримінальної відповідальності за напад на поліцейського.

Фото: пресцентр СБУ

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники самої СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Читайте також:
Російський агент хотів влаштуватися до Сумської ОВА – прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна