“Повернись живим” презентував благодійний календар: перший тираж розпродали за годину

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» презентував календар на 2023 рік “STICK TO UKRAINE”. Його може отримати кожен, задонативши 1000 гривень на потреби Сил оборони за спеціальним посиланням.

Про це в п’ятницю, 20 січня, повідомила команда фонду.

Зазначається, що за годину після старту проєкту команда розпродала весь перший тираж календаря. Наразі триває друк додаткових примірників. 

47 українських митців створили для календаря 365 унікальних зображень.

STICK TO UKRAINE — вірогідно, перший у світі відривний календар-стікерпак.

“Ми довго збирали рефлексії воєнного часу по всій Україні у колекцію. Кожного дня — особлива авторська ілюстрація, кожна ілюстрація — новий український стікер, готовий до поширення”, – кажуть у фонді. 

За словами менеджера креативних проєктів «Повернись живим» Олексія Новікова, ідея цьогорічного календаря почалася з пропозиції українських бьорнерів розробити спільно з Фондом набір стікерпаків, які б допомогли просувати за кордоном українські наративи.

“Ми об‘єднали ідею календаря та стікерпаку в одну концепцію й отримали календар-стікербук, який може як просто стояти на столі, так і бути колекційною річчю — збіркою українських наліпок”, – каже Новіков. 

Нагадаємо, традиція видавати щорічний календар існує у «Повернись живим» стільки, скільки існує Фонд — з 2014-го року. За 9 років зображення з календарів з’являлися в українській та західній пресі, їх встигли оцінити Девід Лінч та принц Гаррі, вони перетворювалися на принти для одягу й татуювання.
Зокрема, одне з зображень календаря на 2019 рік «Військовий словник» стало тату українського журналіста та військового Олександра Махова, який загинув в боях з російськими окупантами на Харківщині у травні 2022 року. 

STICK TO UKRAINE став восьмим календарем Фонду. На торішньому під назвою «Реальні масштаби» показали обладнання, яким «Повернись живим» допомагає війську, на тлі 12 пейзажів місць бойових дій на Донбасі. Усі попередні календарі зображували військових.

«Кажуть, що є люди, які мають у стіні окремий гвіздок спеціально під наш календар. Цього року був план відійти від цієї традиції, і здається, ми його перевиконали», — говорить один з співавторів проєкту Олексій Новіков. 

Щоб отримати примірник, перерахуйте 1000 грн на потреби Сил оборони за посиланням.

Календар «Повернись живим» 2023 створили: Олексій Новіков, Денис Куцевалов, Ярослав Корець, Сергій Лось, Юлія Родченко, Катерина Гостюніна, Тетяна Попович, Наталія Добжанська-Найт.
Над ним працювали художники: a.nikin.art (r9.agency), Антон Або, Олег Білий, Braty, Олеся Драшкаба, Андрій Єрмоленко, Анастасія Гайдаєнко, Соломія Горобюк, Олександр Грехов, Борис Грох, Віктор Грудаков, Олег Грищенко, Ксенія Іголкіна, Соня Ісупова, Патрік Касанеллі, Марі Кінович, Сашко Ком’яхов, Ася Красильнікова, Юрій Краснощок, Нікіта Кравцов, Дмитро Кривонос, Марта Лешак, Катя Лісова, Сергій Майдуков, Дмитро Максименко, Олекса Манн, Marinoss Art, Нато Мікеладзе, Роман Мінін, Макс Мошковський, Грася Олійко, Женя Полосіна, Марія Прийдан, Олексій Ревіка, Олексій Сай, SunSeed Art, Анна Сарвіра, Михайло Скоп, Вітер Степовий, Нікіта Тітов, Маша Фоя, Анастасія Хомутова, Крістіна Цвенгер, Тетяна Якунова, Альбіна Ялоза, Yana_sketch.ua, Ярослава Яцуба.

Читайте також:
“ДОВГІ РУКи ТРО”: “Повернись живим” запускає новий проєкт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна