Ердоган і Зеленський поговорили телефоном

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомив офіс турецького президента, пише “Європейська правда”. У вечірньому зверненні про розмову з Ердоганом розповів також президент Зеленський

Під час розмови йшлося про гуманітарну та енергетичну підтримку України з боку Туреччини, а також функціонування зернового коридору, зазначили в офісі турецького лідера.

“Президент Ердоган заявив, що Туреччина готова взяти на себе роль фасилітатора і посередника для встановлення тривалого миру між Росією і Україною”, – йдеться в опублікованому повідомленні.

Ердоган також повідомив, що триває робота над обміном полоненими та висловив готовність зробити “дипломатичний внесок у прискорення процесу, який відбувається на Запорізькій атомній електростанції”.

16 січня Ердоган провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, у якій він вкотре повторив свою пропозицію виступити посередником між Україною та Росією.

Крім того, за інформацією турецької сторони, Ердоган і Путін обговорили “зерновий коридор” і поставки аміаку, а також проєкт з відправки російського зерна в країни Африки після його перемелювання на борошно в Туреччині.

Читайте також:
Туреччина виступає за “локальне” припинення вогню в Україні та гарантії для РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна