За рік українські військові знешкодили майже 500 тисяч вибухонебезпечних предметів

Протягом 2022 року українські військові знешкодили 476 996 вибухонебезпечних предметів, зокрема залишені боєприпаси, очистили 2330 км залізничних колій та 3567 км доріг, перевірили майже 95 тис. га територій.

Про це повідомив заступник начальника відділу управління інформацією управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МОУ Євгеній Зубаревський під час брифінгу 19 січня в Military Media Center.

“На сьогоднішній день безпосередньо до виконання заходів з розмінування залучаються до 200 груп розмінування, що включають в себе до 1000 спеціалістів”, — зазначив полковник Зубаревський, якого цитує АрміяInform.

Крім того, для виконання гуманітарного розмінування Міністерством оборони України залучені 57 груп розмінування сертифікованих операторів загальною чисельністю понад 480 осіб.

Ці організації як оператори протимінної діяльності працюють за рахунок фінансування донорами. Вони проводять гуманітарне розмінування деокупованих територій Київської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

За словами полковника Зубаревського, з початку широкомасштабного вторгнення Російської Федерації операторами ідентифіковано 228 ділянок загальною площею майже 4 тисячі гектарів. Заходи з гуманітарного розмінування проводяться на 111 ділянках загальною площею 850 га, з яких очищено 86 га території. Із них передано територіальним громадам чотири ділянки загальною площею 33 га. Ще 10 ділянок на 46 га готуються до передачі за результатами зовнішнього контролю якості.

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна