Швеція надає Україні близько 50 БМП та гаубиці Archer

Уряд Швеції готується надати Україні найсучасніші артилерію та бронетехніку. Йдеться про передачу 50 бойових машин піхоти CV90 та колісні 155-мм гаубиці Archer.

Про це 19 січня заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, якого цитують місцеві ЗМІ.

Так, виступаючи на прес-конференції, прем’єр-міністр Швеції заявив, що його уряд ухвалив рішення про пакет військової підтримки України.

Пакет складається з трьох частин, включаючи “перше рішення про початок поставок артилерійської системи Archer в Україну”.

Як пише Reuters, цитуючи слова Крістерссона, пакет військової допомоги вартістю 4,3 млрд шведських крон (419 мільйонів доларів) також включатиме протитанкову зброю NLAW.

“Військова підтримка України є абсолютно важливо. Бажання України щодо того, чого вони хочуть, мають велику вагу в нашому рішенні. Швеція надішле близько 50 своїх броньованих бойових машин піхоти типу CV90″, – заявив Крістерссон.

Читайте також:
Швеція додатково надає на підтримку оборони України понад $19 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна