Зеленський назвав авіакатастрофу в Броварах наслідком війни

Президент Володимир Зеленський назвав падіння гелікоптера ДСНС із керівництвом Міністерства внутрішніх справ у Броварах наслідком війни, та заявив, що за свою безпеку він не переживає.

Про це він сказав у середу, 18 січня, в онлайн-включенні на Всесвітній економічний форум у Давосі, відповідаючи на запитання після свого виступу.

На запитання ведучого, чи не переживає він про свою безпеку після інциденту у Броварах, Зеленський відповів: “Я не переживаю. Мені немає що додати”.

При цьому президент сказав, що падіння гелікоптера з керівництвом МВС у Броварах – це не просто “нещасний випадок”.

“Я вважаю – через той досвід війни, який є сьогодні у мене і в нашого суспільства: це не нещасний випадок, це війна. Війна просто не тільки на полі бою. У війни є кілька напрямків. Немає більше нещасних випадків, усе це результат війни. Абсолютно. Усі ці кроки, все, що відбувається. Ракети, які б’ють по наших людях, по цивільному населенню. Те, що відбувається, коли гинуть діти у садочках, школах. Хтось може розповсюджувати інформацію, що “ми цілили не в цивільне населення, а ми хотіли саме по енергетичній інфраструктурі вдарити, але так вийшло” або ще щось. Це просто зайві слова.  Усе це – кожна людина і кожна смерть – це результат війни”, – цитує Зеленського “Українська правда”.

Читайте також:
Пошукові роботи на місці катастрофи в Броварах завершено: ДСНС уточнила число жертв

Катастрофа в Броварах

Як писала “Новинарня“, 18 січня вранці у Броварах біля дитячого садку впав гелікоптер ДСНС, спалахнула пожежа. На борту вертольота були керівники Міністерства внутрішніх справ.

За початковими даними ОП, загинули 16 осіб (зокрема дев’ять осіб на борту, серед них міністр Денис Монастирський, перший заступник Євгеній Єнін, держсекретар Юрій Лубкович). Серед загиблих троє дітей. 29 людей отримали поранення, з них 15 — діти.

Невдовзі в ДСНС уточнили: внаслідок авіакатастрофи в Броварах загинули 14 людей, серед яких — одна дитина і дев’ятеро тих, хто був на борту. 25 людей із пораненнями перебувають у лікарнях.

Служба безпеки України почала розслідування катастрофи, відкрито кримінальне провадження. Наразі розглядаються декілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Читайте також:
Катастрофа в Броварах: стали відомі імена загиблих пілотів і пасажирів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна