Катастрофа в Броварах: стали відомі імена загиблих пілотів і пасажирів

оновлено

Серед загиблих під час падіння гелікоптера у Броварах – три особи з керівництва МВС, троє пілотів від ДСНС та три особи – з числа помічників та охорони міністра.

Про це в середу, 18 січня, повідомили голова ДержНС Сергій Крук та заступник глави МВС Богдан Драп’ятий.

“15 людей загинуло, серед яких Денис Монастирський, Євгеній Єнін, Юрій Лубкович. Загинув наш екіпаж: Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов. Обірвалося життя трьох дітей”, – написав Крук.

Співрозмовники “Української правди” в поліції уточнили, що інші три жертви серед пасажирів гелікоптера – це помічники та охорона міністра.

Заступник глави МВС Богдан Драп’ятий назвав прізвища двох загиблих – це Тетяна Шутяк (помічник Монастирського) і Михайло Павлушко (керівник охорони міністра внутрішніх справ). 

Іще один загиблий Микола Анацький – провідний інспектор Департаменту комунікації МВС, фотограф, авторству якого належать багато відомих фотографій, зокрема визволених з російського полону командирів оборони “Азовсталі” в Туреччині.

ОНОВЛЕНО
Згодом в МВС назвали ім’я ще однієї людини, що перебувала в гелікоптері: Андрій Марінченко, старший оперуповноважений в особливо важливих справах Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Загиблі в гелікоптері:

  • міністр Денис Монастирський,
  • перший заступник міністра Євгеній Єнін,
  • держсекретар МВС Юрій Лубкович,
  • члени екіпажу Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов,
  • помічниця міністра Тетяна Шутяк,
  • керівник охорони міністра Михайло Павлушко,
  • фотограф Микола Анацький,
  • старший уповноважений Андрій Марінченко.

Катастрофа в Броварах

Як писала “Новинарня“, 18 січня вранці у Броварах біля дитячого садку впав гелікоптер ДСНС, спалахнула пожежа. На борту вертольота були керівники Міністерства внутрішніх справ.

За уточненими даними ОП, загинули 16 осіб (зокрема дев’ять осіб на борту). Серед загиблих троє дітей.

29 людей отримали поранення, з них 15 — діти.

Служба безпеки України почала розслідування катастрофи, відкрито кримінальне провадження. Наразі розглядаються декілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Читайте також:
У Броварах впав гвинтокрил. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна