Віцеканцлер ФРН висловився за те, щоб Берлін дозволив передачу Україні танків Leopard

Міністр економіки та віцеканцлер Німеччини Роберт Габек висловився за те, щоб не допустити зриву поставки Україні польських бойових танків Leopard через заперечення Німеччини.

Про це він сказав у Берліні в четвер, 12 січня, передає “Європейська правда” з посиланням на Die Welt.

“Є різниця між ухваленням рішення щодо себе та перешкоджанням ухваленню рішення іншими. І, відповідно, Німеччина не повинна стояти на шляху, коли інші країни ухвалюють рішення про підтримку України, незалежно від того, яке рішення ухвалить Німеччина”, – зазначив Габек.

Передісторія

11 січня президент Польщі оголосив, що його країна готова передати Україні роту основних бойових танків Leopard “у рамках міжнародної коаліції”.

Оскільки Leopard є танком німецького виробництва, для його подальшого експорту потрібен дозвіл федерального уряду Німеччини.

Офіційний Київ окремо наполягає на поставці Leopard 2 також самою Німеччиною.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна