Угорщина виділить $3,5 млн на відправку в Африку зерна з України

Угорщина виділяє близько 3,5 мільйона доларів для вивезення українського зерна у країни Африки в межах зусиль із вирішення глобальної продовольчої кризи.

Про це під час зустрічі з міністром закордонних справ Демократичної Республіки Конго Крістофом Лутундулою Апалою Пен’Апалою заявив очільник угорського МЗС Петер Сійярто, повідомляє “Європейська правда”.

“Угорщина профінансує відправку 10 тисяч тонн зерна з України до Африки на суму близько 3,5 мільйона доларів США як частину своєї глобальної відповідальності”, – повідомив Сійярто.

Він також заявив, що Угорщина і ДРК зацікавлені у якнайшвидшому встановленні миру та припиненні збройних конфліктів, які потрясають світ, а тому закликають до “необхідного діалогу, припинення вогню та мирних переговорів”.

Це перший офіційний візит міністра закордонних справ ДР Конго в Угорщину за 50-річну історію дипломатичних відносин двох держав.

У жовтні 2022 року Угорщина відкрила на кордоні з Україною великий залізничний термінал для перевантаження контейнерів із широкої колії на вузьку – цей проєкт дозволить налагодити сухопутний маршрут для постачання українського зерна до портів північної Адріатики.

Читайте також:
“Зерно з України” в День пам’яті жертв Голодомору: в Києві відбувся міжнародний саміт з продовольчої безпеки

Президентка Угорщини в Києві назвала “очевидною” відповідальність Путіна за війну в Україні й закликала до переговорів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна