Прикордонники на Одещині викрили організатора незаконного переправлення ухилянтів до Молдови

Прикордонники Одеського загону викрили канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку.

Організатором “міграційної” схеми виявився багатодітний житель Одещини. Він залучив до роботи 29-річного перевізника та гарантував “клієнтам” безперешкодний виїзд за межі України за наявністю нібито “законних” штампів про перетин державного кордону в документах, повідомила пресслужба ДПСУ 6 січня.

Правоохоронці встановили, що ухилянти знаходили пропозицію отримати “квиток безпечної мандрівки за кордон” у закритому телеграм-каналі.

Міграційний шлях ухилянтів мав пролягати поза пунктами пропуску до Республіки Молдова, де “клієнтів” повинен був зустрічати інший чоловік, який отримував кошти за втечу за кордон.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців злочинна схема була викрита.

Наразі фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ – “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Заходи з ліквідації каналу незаконного переправлення  осіб здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону спільно з колегами з внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, представниками Нацполіції Одещини за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Одеси.

Читайте також:
Шестеро ухилянтів загубилися на кордоні в Карпатах – двох шукають третій день

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна