Шестеро ухилянтів загубилися на кордоні в Карпатах – двох шукають третій день

Прикордонники досі розшукують двох ухилянтів від мобілізації, які загубилися в Карпатах під час спроби незаконно перетнути українсько-румунський кордон через високогір’я в умовах негоди. Четверо з пригодами знайшлися.

Як повідомила Державна прикордонна служба, люди заблукали на Закарпатті ще в неділю, 25 грудня.

За інформацією ТСН, шестеро чоловіків віком від 23 до 33 років спробували перетнути кордон у суботу, але втратили орієнтири через туман і хуртовину. Двоє з них травмувалися, отримавши переломи ніг.

Щоб не наразитися на відповідальність, ухилянти не повідомляли про свої поневіряння рятувальникам.

Але о 26 грудня о 11:20 до ДСНС Закарпаття надійшло звернення від прикордонників про необхідність залучення пошуково-рятувального відділення для допомоги в пошуку чотирьох загублених осіб в районі гори Піп Іван Мармароський біля села Ділове Рахівського району.

Під час пошуково-рятувальних рятувальних робіт було обстежено полонини Лисича, Квасівчак та Латундра, а також урочище Головач.

Спершу знайшлися двоє. А станом на день 27 грудня виявили чотирьох осіб.

Двох – досі шукають.

Прикордонники залучили до пошуків зниклих у горах чоловіків вертольоти по обидва боки кордону, в тому числі й у Румунії. Пошукову операцію ускладнює значний сніговий покрив та погана видимість, що перешкоджає використанню автомобільної техніки.

Читайте також:
У Чернігові викрили канал виїзду ухилянтів за кордон, який покривав депутат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна