У Чернігові викрили канал виїзду ухилянтів за кордон, який покривав депутат

На Чернігівщині правоохоронці викрили ще один канал незаконного виїзду за кордон українців призовного віку.

Про це в понеділок, 26 грудня, повідомив пресцентр Служби безпеки України.

За даними СБУ, схему організували три місцеві комерсанти, які пропонували потенційним призовникам виїхати до Євросоюзу під виглядом волонтерів.

Вартість такої “послуги” становила від 5 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виїзду і фінансових можливостей клієнтів.

Щоб реалізувати схему, ділки оформлювали ухилянтів до лав однієї з місцевих благодійних організацій, яку очолює депутат Чернігівської міської ради. Потім інформацію про фіктивних “волонтерів” подавали до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури для внесення відповідних даних до електронної системи “Шлях”.

Під час обшуків за місцями проживань і роботи фігурантів, крім готівки та фейкових печаток, правоохоронці виявили також два автомати Калашникова та набої різного калібру.

Двом мешканцям Чернігова повідомлено про підозру за ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Суд арештував їх без права внесення застави.

Фото: пресцентр СБУ

Розслідування проводили співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:
СБУ знешкодила угруповання, яке пропонувало ухилянтам виїхати до Росії та ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна