Під Бахмутом загинув один із командирів батальйону НГУ “Свобода” Олександр Поліщук “Альпініст”, який дав велике велике інтерв’ю “Новинарні”

У боях за Бахмут загинув заступник командира роти батальйону “Свобода” НГУ Олександр Поліщук “Альпініст”.

Про це повідомила журналістка і волонтерка Наталія Позняк.

За її словами, 6 січня Альпіністові мало виповнитися 46 років. “Мало… Бо 23 грудня разом із побратимами він загинув у бою під Бахмутом. Отим містичним уже Бахмутом, який москалі перетворюють на свій (і, на жаль, наш) Верден”.

До війни Поліщук був підприємцем у Білій Церкві, експертом з міцності і надійності в будівництві, власником фірми, що займається висотними роботами (тому позивний – “Альпініст”). Доброволець спершу тероборони, а потім – Нацгвардії.

У вересні 2022 року, вийшовши з Донеччини на відновлення підрозділу до Києва, бійці 6-ї роти батальйону “Свобода” НГУ Олександр Поліщук та Олександр Хоменко дали велике інтерв’ю на відео “Новинарні“. Також вони надали ексклюзивні фото й відео з місць подій.

Чоловіки обороняли Київ, потім пройшли Сєвєродонецьк і Воронове, евакуацію з Лисичанська, Сіверськ, Верхньокам’янське і криваві бої за Зайцеве. На той час Альпініст хоч і лишався старшим солдатом за військовим званням, але був в.о. командира роти. Адже два попередні командири загинули в боях.

Поліщук розповідав,

  • як старший солдат стає командиром роти і рятує підрозділ від смерті,
  • як відступ/наступ у найгарячіших точках фронту виглядає зсередини,
  • як воно – сидіти в бліндажі й відчувати, що російська артилерія методично “розбирає” його протягом цілого дня,
  • чому для росіян війна – це “бухгалтерія”,
  • наскільки реальна кількість втрат відрізняється від офіційно озвученої,
  • що потрібно українській армії для перемоги, коли вона може настати
  • та багато іншого.

“Він належав до категорії людей, які самі себе зробили. Мав родину, дружину, доньку, улюблену справу, друзів. Займався спортом, підкорював гірські вершини… Але все змінилося в одну мить у лютому минулого року… Поліщук був головним серед добровольців у роті. Його досвід, врівноваженість, інтуїція і відчайдушність рятували життя багатьом. “Я щонайменше двічі зобов’язаний життям Альпіку. І не лише я”, – казав мені Сашко.
Із простого бійця він став заступником командира роти: не через призначення згори, а за вибором побратимів. Він не вилазив з позицій, “стрибав між мінами, як зайчик” (його власні слова), завжди був поруч з бійцями, допомагав, підтримував. І в той останній бій він теж пішов першим”, – розповіла про Поліщука Наталка Позняк.

Олександр Поліщук - Альпініст_1 Олександр Поліщук - Альпініст_2 Олександр Поліщук - Альпініст_3 Олександр Поліщук - Альпініст
<
>

“Покличте їх до Різдвяного столу, подякуйте їм. В нашій Перемозі буде частинка їхньої душі”, – закликала Наталя.

Читайте також:
Як на Луганщині бився і загинув “Тигр” Іван Добровольський, солдат “Легіону Свободи” НГУ

Під Бахмутом захисники України контратакували і відкинули рашистів на 300 метрів


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.