На Різдво окупанти можуть влаштувати підрив храмів “під чужим прапором”, – InformNapalm

Є ймовірність того, що кілька православних храмів Донецька та інших окупованих РФ населених пунктів можуть бути заміновані та підірвані під час різдвяної служби 7 січня.

Про це сповіщає спільнота InformNapalm із посиланням на HUMINT-джерела, наближені до бойовиків “ДНР”.

Уранці 6 січня ту саму інформацію поширила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Звертаюсь до українських громадян на тимчасово окупованих територіях. Є інформація, що на православне Різдво росіяни готують теракти в храмах на тимчасово окупованих територіях. Закликаю громадян бути обережними та за можливості утриматись від відвідання місць з великим скупченням людей. Бережіть себе і своїх близьких. Чекайте на ЗСУ”, – написала Верещук у телеграмі.

Такий злочин підходить для пропагандистських сюжетів, орієнтованих на внутрішню російську аудиторію, щоб ініціювати нову хвилю мобілізації, зазначають аналітики InformNapalm.

Така інформація була отримана 4-5 січня.

“Вважаємо, що публічна заява Путіна щодо намірів оголосити “режим припинення вогню”, яка з’явилась у другій половині дня [5 січня], може бути непрямим свідченням інформаційної підготовки до вказаного терористичного акту в дусі вже звичних для рф операцій “під чужим прапором”, – йдеться в повідомленні спільноти.

Із посиланням на джерело InformNapalm припускає, що на місцях підриву храмів у відеосюжетах для пропаганди рашисти можуть показати уламки NIMARS, привезені з інших місць вибухів.

“У нас залишається дуже мало часу, щоб зібрати додаткові свідчення, тому ми оприлюднюємо ці неповні дані з надією, що задум рашистів буде зірваний завдяки розголосу”, – повідомили в InformNapalm ввечері 5 січня.

Розслідувачі заявляють, що нині не мають даних про конкретні місця замінування, і закликають мирних мешканців окупованих територій утриматись від відвідування храмів, щоб не стати жертвою російської кривавої провокації.

Нагадаємо, 5 січня предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв), який публічно підтримує вторгнення ЗС РФ в Україну, цинічно закликав оголосити “різдвяне перемир’я”. Після цього відповідне доручення міністру Шойгу дав президент Путін.

Читайте також:
В окупованому Донецьку ліквідований підполковник Слідкому РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна