ГО ANTS посприяла фінансовій підтримці Тайванем зруйнованих українських міст

Тайвань підтримає громади України та виділить 2 млн доларів на відбудову українських міст, зруйнованих російськими агресорами. Про це йдеться в меморандумах, які міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву підписав із мером Харкова Ігорем Тереховим, мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем та головою правління ГО ANTS, колишньою народною депутаткою Ганною Гопко.

Відповідну інформацію 5 січня поширив сайт ГО ANTS (“Мережа захисту національних інтересів України”).

Зазначається, що Тайвань передасть 2 мільйони доларів США прифронтовим містам – Харкову, Миколаєву й Херсону.

“Для Тайваню честь StandWithUkraine!” – написав міністр закордонних справ Тайваню в Twitter.

Як відомо, Ганна Гопко перебувала з візитом на Тайвані наприкінці жовтня 2022 року. Там відбулася 11-та асамблея Світового руху за демократію, що зібрала понад 200 представників більш ніж 70 країн заради поширення демократичних цінностей та обміну ідеями щодо боротьби з авторитарними режимами. Асамблея стала майданчиком для перемовин, унаслідок яких Тайвань виділив новий пакет фінансової допомоги.

Окрім грошової підтримки, українська сторона також обговорила можливості майбутніх демократичних, зокрема цифрових, реформ та спільний для наших народів досвід протистояння авторитарним режимам країн-агресорів. Під час візиту Гопко Джозеф Ву, міністр закордонних справ Тайваню, пообіцяв надати додаткову допомогу в розмірі $56 млн. Кошти підуть на відновлення цивільної інфраструктури, зокрема шкіл та лікарень, відповідно до більш нагальних потреб українського народу та уряду.

Наразі відомо, що Київ отримає генератори від Тайваню. Проєкт потенційно зможе забезпечити генераторами ще 400 “пунктів незламності” у столиці.

Читайте також:
Китай скерував до Тайваню рекордну кількість військових літаків

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна