Китай скерував до Тайваню рекордну кількість військових літаків

71 військовий літак та 7 кораблів Китаю увійшли в зону протиповітряної оборони Тайваню під час нібито ударних навчань. Влада Тайваню називає такі дії найбільшим зареєстрованим вторгненням.
Про це повідомляють Associated Press та Reuters.
Міноборони Тайваню повідомило, що 47 китайських літаків між 6 ранку 25 грудня та 6 ранку 26 грудня перетнули середню частину Тайванської протоки — неофіційного кордону між сторонами. Серед літаків, які Китай направив, були 18 винищувачів J-16, 11 винищувачів J-1, 6 винищувачів Су-30 та безпілотники.Китай продовжує свою військову діяльність поблизу острова. У Тайвані стежать за переміщеннями за допомогою наземних ракетних систем та кораблів.

Джерело Reuters розповіло, що під час навчань Китай направив військові літаки з кількох місць по всій країні для імітації на військові кораблі Тайваню та США.

Президентка Тайваню Цай Інвень скличе нараду з нацбезпеки високого рівня 27 грудня вранці, щоб обговорити зміцнення цивільної оборони острова. Після цього має відбутися пресконференція, на якій оголосять нові заходи оборони.

“Чим більше ми будемо готуватися, тим менша ймовірність необдуманих спроб агресії. Чим більше ми об’єднані, тим сильнішим і безпечнішим стане Тайвань”, — сказала Цай Інвень.

Читайте також:
З’їзд Компартії Китаю: Сі Цзіньпін заявив про розбудову армії й попередив, що КНР не відмовиться від права застосувати силу до Тайваню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна