Міноборони Іспанії передало генератор ВМКЦ Південного регіону в Одесі. І надаватиме ще

Іспанія передала Україні черговий пакет безпекової допомоги, в який, серед іншого, увійшли генератори різної потужності.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Допомогу передано за результатами нещодавнього візиту в Україну міністерки оборони Іспанії Маргарити Роблес.

На прохання пані міністра один потужний генератор направлено до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, який Роблес відвідувала з офіційним візитом на початку грудня 2022 року.

“З огляду на нещодавні атаки Росії на електричну інфраструктуру, які серйозно вплинули на електропостачання українського населення, і у відповідь на терміновий запит про цю підтримку, узгоджений Контактною групою з питань оборони України, міністерство оборони Іспанії збирається продовжити надавати генераторні установки до України.

Зокрема, п’ять генераторних установок запропоновані Повітряними силами ЗС Іспанії і вже передані логістичному оборонному оператору. Цей іспанський вантаж іще раз відображає швидкість і гнучкість Іспанії у реагуванні на найнагальніші потреби України на місцях”, – зазначається в повідомленні.

Читайте також:
Іспанія передасть Україні ще дві системи ППО HAWK

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна