Зеленський передав командиру HIMARS медаль-відповідь від Байдена

Президент Володимир Зеленський передав капітану ЗСУ Павлу Чернявському, який командує батареєю HIMARS на Донеччині, відзнаку президента США Джозефа Байдена у відповідь на передачу йому ордена Чернявського.

Про це в середу, 28 грудня, повідомив нардеп Олексій Гончаренко після виступу Зеленського у Верховній Раді.

“У мене є один борг з часу візиту до Сполучених Штатів, який хочу саме зараз віддати. В цій залі – капітан Павло Чернявський, командир батареї “хаймарсів”, який відзначений “Хрестом бойових заслуг” і який передав цю відзнаку президенту Сполучених Штатів Америки Байдену. Для мене було честю виконати цю особливу місію. Але у неї є друга частина. Президент Байден у відповідь передав Command Coin – спеціальний символ від президента Сполучених Штатів. Пане капітане, Павле, маю віддати зараз цю Command Coin”, – сказав Зеленський.

Депутат Олексій Гончаренко також повідомив, що нагороди в Верховній Раді 28 грудня отримали й інші військовослужбовці: льотчик Вадим Ворошилов, більш відомий за позивним Karaya й удостоєний звання Герой України, полковник ЗСУ Роман Качур, офіцери й солдати.

Передісторія

20 грудня капітан ЗСУ, командир батареї РСЗВ HIMARS на ім’я Павло в Бахмуті передав президенту Володимиру Зеленському свій орден – “Хрест бойових заслуг”, щоб він подарував його президенту Джо Байдену. Наступного дня Зеленський був із візитом у Вашингтоні й публічно вручив Байдену орден командира “хаймарсів”.

Тоді президент США прийняв подарунок українського військового зі словами: “Ну, незаслужено, але ціную”. Байден пообіцяв передати українському капітану командну монету з поля бою США в Іраку, де воював його син Бо.

Читайте також:
Командир батареї HIMARS передав Байдену свій “Хрест бойових заслуг”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна