КСУ визнав конституційним закон про перейменування УПЦ МП

Конституційний суд визнав конституційним закон “Про свободу совісті та релігійні організації” , який передбачає перейменування УПЦ МП.

Про це у вівторок, 27 грудня, повідомили в пресслужбі суду.

“Конституційний суд ухвалив рішення у справі щодо повної назви релігійних організацій, дійшовши висновку, що зміни до статті 12 закону “Про свободу совісті та релігійні організації” є конституційним”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, закон зобов’язав релігійні об’єднання відображати належність до релігійної організації за межами України, до якої вона входить, шляхом обов’язкового відтворення у своїй назві повної статутної назви такої релігійної організації.

Він також установив обмеження в умовах війни доступу священнослужителів, релігійних проповідників, наставників релігійних організацій, керівний центр якої розташований за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала частину території України, у частини, з’єднання ЗСУ та інших військових формувань України у місцях їхньої дислокації або інших військових формувань України у місцях їхньої дислокації або інших обмежень, передбачених Законом.

Суддями-доповідачами у справі були Сергій Головатий і Олександр Петришин.

Повний текст рішення КСУ має оприлюднити у середу, 28 грудня.

Як писала “Новинарня“, в квітні 2019 року КС відкрив провадження щодо перейменування УПЦ МП.

Читайте також:
Суд призупинив перейменування УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна