Суд призупинив перейменування УПЦ МП

 

Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Київської митрополії УПЦ (МП) про скасування наказу Мінкульту, відповідно до якого Київська митрополія та низка релігійних організацій повинні внести зміни до своєї офіційної назви та подати відповідні зміни до свого статуту на реєстрацію до 26 квітня 2019 року.

Про це в понеділок, 22 квітня, інформує прес-служба суду.

“Судом було задоволено заяву Київської Митрополії УПЦ про забезпечення позову з огляду на те, що невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача”, – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що, на думку суду, реалізація на даний час (до вирішення справи по суті) оспорюваного акту та вчинення на його виконання дій може призвести до невиправданого втручання держави у сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи.

При цьому, суд наголошує, що вжиття заходів забезпечення позову не зумовлює фактичного вирішення спору, оскільки вони спрямовані виключно на збереження існуючого становища до завершення розгляду справи по суті.

Слід зазначити, що судом до участі у справі в якості третіх осіб було залучено 265 релігійних організацій.

Як інформувала “Новинарня“, суд визнав протиправними дії Парубія щодо перейменування УПЦ МП, – Новинський.

Читайте також:
Суд відкрив провадження за позовом УПЦ МП щодо зміни її назви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна