У боях за Бахмут загинув розробник ігор “Козаки” і S.T.A.L.K.E.R Володимир Єжов

На війні за волю України під Бахмутом Донецької області загинув розробник комп’ютерних ігор “Козаки” і S.T.A.L.K.E.R, доброволець ЗСУ, киянин Володимир Єжов.

Про смерть Єжова 22 грудня повідомив у соцмережі його брат.

“Сьогодні, захищаючи Україну, загинув мій рідний брат, батько двох дітей, вірний друг із щирим серцем”, – написав Вʼячеслав Єжов 22 грудня.

“Він говорив, що в боротьбі, яку зараз веде український народ, народжується щасливе майбутнє наших дітей. Сподіваюсь ти потрапив у кращий світ, брате”, – додав В’ячеслав.

Як відомо, Володимир Єжов воював у складі добровольчої роти “УВО” (“Українська військова організація”). Її організували ветерани батальйону ОУН у січні 2022 року, перед повномасштабним вторгненням РФ. Бійці “УВО” допомагали відбивати напад росіян під Києвом.
18 березня підрозділ “УВО” увійшов до 126-го батальйону територіальної оборони 112 обртро. Згодом частина “УВО” увійшла до 23-го окремого батальйону спецпризначення ЗСУ. Бійці “УВО” були перекинуті на Донеччину.

Командир підрозділу Євген Чепелянський повідомив, що Єжов мав позивний “Вус” і загинув в боях біля Бахмута разом з Олегом Рибальченком, позивний “Риба” (ультрас київського “Динамо”).

Олег Рибальченко та Володимир Єжов

“Вони герої, вони воювали геройськи. Кращі бійці УВО, кращі командири. Чудові друзі, з якими доля познайомила мене в 14-му”, – написав Чепелянський у фейсбуці.

Єжов і S.T.A.L.K.E.R.

Володимир Єжов народився 1 серпня 1984 року в Лубнах на Полтавщині.

Закінчив Київський політехнічний інститут за фахом електронника.

Був одним з найвідоміших українських кіберспортменів – грав у StarCraft під ніком Fresh. У 2003 році прийшов в компанію GSC Game World, що була розробником таких культових ігор “Козаки” й S.T.A.L.K.E.R.

Єжов був задіяний як геймдизайнер в розробці гри “Козаки 2”. Також він був одним із творців гри “S.T.A.L.K.E.R. Чисте небо” (2008).

Обличчя Єжова використали для створення персонажа гри “Локі” – лідера розвідувального загону “Воля” у всесвіті S.T.A.L.K.E.R.

Як геймдизайнер він працював також з іншими виробниками комп’ютерних ігор, зокрема н доклався до розробки World of Battles: Morningstar, Call of Cthulhu і Sherlock Holmes: Devil’s Daughter.

Читайте також:
На Луганщині загинув колишній політв’язень Кремля з Криму, воїн ЗСУ Геннадій Афанасьєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна