Корупція на “Великому будівництві”: НАБУ провело обшуки в Резніченка, Голика та фітнестренерки

Національне антикорупційне бюро 26 грудня проводило обшуки в Дніпрі та Києві щодо фітнестренерки Яни Хланти, яка пов’язана з головою Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком і фірма якої лише під час повномасштабного вторгнення РФ отримала 1,5 млрд гривень на ремонт доріг в області.

Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на співрозмовників у правоохоронних органах.

За цими даними, в Дніпрі обшуки проходили за 13 адресами. Слідчі дії в тому числі проводили в компанії “Будінвестінжинірінг”, в одного з власників компанії Павла Чухна.

За даними джерел програми “Схеми”, детективи НАБУ провели обшук також у робочому кабінеті Резніченка та в низці профільних департаментів Дніпропетровської ОВА.

Крім того, слідчі дії відбувалися за низкою інших адрес, які фігурують у цій кримінальній справі, розпочатій за статтями “зловживання владою або службовим становищем” та “легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом”.

За даними джерел “УП” в правоохоронних органах, також НАБУ в рамках цієї справи проводило обшуки у координатора проєкту офісу президента “Велике будівництво” Юрія Голика в котеджному містечку “Коник” в Києві.

Передісторія

Нагадаємо, на початку листопада “Українська правда” і “Схеми” оприлюднили результати журналістського розслідування про те, що Дніпропетровська ОВА лише за час повномасштабного вторгнення Росії заплатила 1,5 мільярда гривень фірмі “Будінвест інжиніринг”, якою володіє навпіл фітнестренерка Яні Хланта (а вона мала низку спільних подорожей за кордон з керівником ОВА Валентином Резніченком) та менеджеру братів Дубинських (їх ФБР розшукує за фінансові махінації в США).

За цим фактом Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала фактове кримінальне провадження.
Офіс президента на скандальну подію не відреагував. Резніченка від посади не відсторонили, він брав участь у спільних заходах із президентом Зеленським. Службове розслідування у цій справі не призначене.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк зазначав, що офіс президента чекатиме результатів розслідування правоохоронців.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Резніченко та Хланта пов’язані з консультантом “Великого будівництва” Юрієм Голиком.

Журналісти повідомляють, Резніченко і Голик – давні соратники. Вони перетнулися ще в 2000-х, коли Резніченко був віцепрезидентом медіахолдингу УМХ Бориса Ложкіна, а Голик – очолював рекламний напрямок холдингу на Луганщині. Згодом Резніченко забрав Голика до Києва. За каденції президента Порошенка Голик був радником Резніченка, коли той очолював ОДА в Запорізькій і Дніпропетровській областях. Тепер Голика називають “зв’язковим” між Резніченком та офісом президента.

За даними “Схем”, Голик теж літав за кордон разом із Хлантою.

Читайте також:
САП відкрила провадження щодо подруги керівника Дніпропетровщини Резніченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна