У Росії раптово помер гендиректор компанії, що виробляє носії ракет “Калібр”

У Росії 24 грудня несподівано помер гендиректор компанії “Адміралтейські верфі” Олександр Бузаков, під керівництвом якого підприємство почало виготовляти підводні човни, що є носіями крилатих ракет “Калібр”.

Про це повідомляє Reuters.

Бузакову було 66 років. У повідомленні про його смерть сайт “Адміралверфей” пише, що “життя Олександра Сергійовича обірвалося передчасно, трагічно“. Як саме — не уточнюють.

Напередодні, 23 грудня, пресслужба підприємства повідомила про спуск на воду підводного човна “Великі Луки”, на якому був присутній живий і здоровий Бузаков.

Саме за керівництва Бузакова підприємство, яке він очолив у липні 2012 року, почало спеціалізуватися на будівництві вдосконалених дизельних підводних човнів, здатних запускати крилаті ракети “Калібр”.

У квітні Москва заявляла, що використовувала дизельний підводний човен у Чорному морі для ударів по Україні.

Крім підводних човнів, Бузаков також займався розробкою надводних кораблів і глибоководних апаратів для уряду РФ.

Читайте також:
У Росії нагло помер 46-річний директор підприємства, яке створює зброю для війни проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна