ЗМІ показали, як РФ у Криму “прикриває” свої субмарини з крилатими ракетами на борту

22 грудня 2022 року Чорноморський флот РФ вивів на позицію для можливого удару один підводний човен проекту 636.6, на якому може бути до чотирьох крилатих ракет морського базування “Калібр”.

На це звернуло увагу видання Naval News.

Зазначається, що субмарина виходила в море з акваторії тимчасово окупованого Севастополя, для “прикриття” підводного корабля орки організували справжнє “кільце оборони”. 

Саму субмарину супроводжував десантно-штурмовий катер типу “Раптор” та гелікоптер типу Ми-8, при цьому на виході з гавані стояв патрульний корвет проекту 22160 із ЗРК “Тор” на вертолітному майданчику. 

Автори порталу вважають, що така активність кораблів ЧФ РФ є начебто “нетиповою”, бо досі рашисти вважали за краще тримати свої плавзасоби “закритими” у гаванях. А підводні човни Чорноморського флоту до недавнього часу взагалі “переховувались” в Новоросійську.

“Показовим є сам факт того, що росіяни організували вихід у море свого підводного човна з поправкою на те, що по ньому може ударити безпілотник чи “катер-камікадзе” Сил оборони України. Що в свою чергу означає, що Чорноморський флот РФ намагається вчитись на своїх помилках. Але з іншої сторони не будемо виключати, що в якийсь із моментів Україні вдасться таки “підловити” та знищити якийсь із рашистських носіїв ракет “Калибр”, – пише видання Defence Express.

Читайте також:
Два турецькі фрегати та одна субмарина зайшли до Чорного моря для супроводу українського зерна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна